حبيب الله پرچمي ادامه داد: در حال حاضر صد در صد سنگهاي فرآوري شده و بيش از 90 درصد از سنگهاي نيمه قيمتي از خارج کشور وارد ميشود.
وي با اشاره به اينکه براي نخستين بار با ايجاد اين شرکت، امکان فرآوري سنگهاي قيمتي در کشورمان فراهم شد، اظهار داشت: شرکت پرشين ياقوت با دستگاههاي سادهاي که در اختيار داشت گامهاي نخستين در راه فرآوري سنگهاي قيمتي برداشته شد.
عضو هيأت مديره اين شرکت تصريح کرد: با اقدامات مناسبي که اين شرکت در راستاي فرآوري سنگهاي قيمتي انجام داد، آموزش به هنرجويان و علاقهمندان به اين رشته نيز در دستور کار قرار گرفت.
پرچمي با بيان اينکه از حدود چهار ماه قبل آموزش تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي در دستور کار اين شرکت قرار گرفت، گفت: با حمايتهايي که توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان و مسئولان صنايعدستي همدان انجام شد تا به امروز يکصد نفر در اين بخش آموزش ديدهاند.
وي در ادامه اظهار داشت: آموزش به اين تعداد از هنرجويان در دو مرحله شناخت و تراش سنگهاي قيمتي و چگونگي کار روي اين توليدات انجام شده است.
حبيب الله پرچمي با تأکيد بر اينکه در گذشته هنرمندان و علاقهمندان براي آموزش در اين رشتهها در خارج از کشور بايد هزينههاي گزافي را صرف ميکردند، گفت: هزينه آموزش هنرجويان در کشور تايلند به عنوان يکي از متوليان آموزش در اين رشته بيش از 35 ميليون تومان است و اين در حالي است که آموزش فرآوري اين توليدات در کشورمان در حدود 2 ميليون تومان است.
عضو هيأت مديره شرکت پرشين ياقوت همدان تصريح کرد: تراش سنگهاي قيمتي يکي از رشتههاي صنايعدستي و هنرهاي سنتي است که ارزش افزوده بالايي دارد و توجه به سرمايهگذاري در اين بخش ضروري است.
وي خاطرنشان کرد: استان همدان با وجود منابع معدني غني که در بخش سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي دارد، زمينه مناسبي براي آموزش در اين رشته فراهم کرده است.
پرچمي يادآور شد: با وجود توانمنديهايي که در کشورمان از نظر وجود معادن سنگهاي قيمتي و نيمهقيمتي وجود دارد، اجرا شدن چنين اقداماتي به وابستگي ما به ساير کشورها در بخش فرآوري سنگ پايان ميدهد./111
انتهای پیام/